ארה"ב: בעידן המחשבים, מי צריך ספרי לימוד?

מאת : נטשה מוזגוביה, כתבת "הארץ" בארה"ב

כתבת עיתון "הארץ" בארה"ב מתארת  את הלימודים המתוקשבים בבתי ספר אמריקאיים , את ההיערכות שם ללימודים מבוססי אינטרנט  ואת השפעת המחשבים על הלימודים וההוראה.  במדינה שבה מספר הילדים הלומדים בבית עלה פי שניים בעשור האחרון והגיע ל-2.9% מכלל התלמידים (מעל מיליון וחצי ילדים, 3.9% מכלל המשפחות), לא חסרות תוכניות חינוכיות ברשת האינטרנט. יש בתי ספר שאף הגדילו לעשות. בבית הספר התיכון במחוז וייל שבאריזונה, הוחלט לוותר בכלל על שימוש בנייר, בעיקרון, ולעבור למחשבים ניידים. כיום לומדים בבית הספר 350 תלמידים, המצוידים כולם במחשבים חדישים. לאור הביקוש, במחוז מתכוונים אף להרחיב בשנים הקרובות את בית הספר. במקום ספרי לימוד, התיכוניסטים בתיכון המקומי, "אמפייר", קוראים מאמרים אלקטרוניים ומכינים מצגות פאוור-פוינט.
הרשויות בארה"ב מנסות כעת להכניס קצת סדר בסוגיית הטקסטים הדיגיטליים ומרכיבות רשימות של חומרים העומדים בסטנדרטים של מערכת החינוך. אך הצפי הוא שהשינויים יהיו הדרגתיים מאוד. בשנים הקרובות, אומרים המומחים, בתי הספר ינסו לשלב את המחשבים הניידים בצורה חלקית, או ישקלו להחשיב קורסים מקוונים שהתלמידים לקחו ברשת האינטרנט בשקלול היחידות הפורמלי, אם מדובר במקצועות שאינם כלולים במערכת שלהם. וכמובן, אם בשביל ההורים מדובר בהגשמת החלום, המהפכה הדיגיטלית היא הסיוט הגדול של ההוצאות לאור המתמחות בספרי הלימוד. חלק מההוצאות מנסות להתעדכן ומציעות גישה לתוכנות אונליין שפיתחו המשלימות את ספרי הלימוד. אך התחרות מול קבוצות אנשי חינוך, המקימים מאגרי חומרים איכותיים חינם, צפויה להתחמם בשנים הקרובות.
 לכתבה המלאה בעיתון "הארץ"