אסטרטגיות לניהול כיתה, לקחת שליטה על תלמידים רעשנים

מאת: Rob Plevin

Classroom Management Strategies To Take Control Of Noisy Students
Rob Plevin

בסדרה של 15 קלטות וידאו מציע המורה רוב כיצד להתמודד עם תלמידים רעשניים.

המורה מתאר את שנות ההוראה הראשונות בהן נחל כישלון חרוץ כשניסה לפתור את בעיית המשמעת באמצעות צעקות או הוצאת התלמידים הבעייתיים מחוץ לכותלי הכיתה .

לאחר שצבר ניסיון והתייעץ עם עמיתים פיתח אסטרטגיות לניהול כיתה תוך כדי בניית קשרים חיוביים עם תלמידיו.

כיצד עושים זאת?

הפתרון מושתת על ניהול וניווט התלמידים בהפסקה טרם כניסתם לשיעור.

המורה צריך לפגוש את התלמידים מחוץ לדלת הכיתה להכניסם במתינות ולכוונם בהדרגה לחדר הכיתה. בדרך זו המורה הוא שנותן הטון ולא התלמידים הרעשניים.

כיצד אתה המורה אמור למתן אותם ולגרום לכך שיכבדו אותך ואת מעשיך?

•  אל תיצור עימותים עם תלמידך. האשמות Non confrontation גורמות למשקעים שליליים ,עליך לחפש דרך לחזק את ההתנהגויות החיוביות של התלמיד. (לדוגמא: תודה שהגעת בזמן..)
  • Informal Chit Chatלשוחח עם התלמידים בהפסקות . ללמוד את התרבות שלהם . באיזה סרטים הם צופים , איזה הומור הם אוהבים ולשוחח עימם. בדרך זו יבינו שאתה המורה מתעניין בהם ומכבד אותם, גם הם יכבדו אותך, יעריכו ויקבלו את דרכי הניהול שלך בכיתה.

קישור לסרט הוידאו
Classroom Management Strategies To Take Control Of Noisy Students