אסטרטגיות אפקטיביות לשאלת שאלות בכיתה

מאת: Esther Fusco

Esther Fusco. " Effective Questioning Strategies in the Classroom. A Step-by-Step Approach to Engaged Thinking and Learning, K-8", April 2012, 160 pages.

המחברת Esther Fusco היא פרופסור חבר ויו"ר המחלקה ל"למידה, אוריינות ומנהיגות" ב- Hofstra University שבניו-יורק.

הספר שכתבה הוא מדריך מעשי המספק למורים תהליך צעד אחר צעד ליישום מערך של אסטרטגיות לשאלת שאלות הידוע כ"מעגל שאלת שאלות" (Questioning Cycle).
אסטרטגיה זו תומכת במורים בתכנון ובשאלת שאלות, בהערכת תגובת התלמידים, ובמעקב אחר תגובות אלה שאמצעות שאלות נוספות כדי להרחיב את החשיבה.

באמצעות ספר זה, תראו תלמידים ההופכים לסקרנים יותר ומעורבים באופן פעיל בלמידה משום שמותר להם להשתמש במיומנויות שלהם כדי לשאול, לבחון ולטעון לגבי היבטים שונים של נושא מסוים. מורים מכל הדיסיפלינות המלמדים בבתי ספר K-8 יכולים להשתמש בספר זה כדי ליצור אקלים למידה מאתגר ודיונים מלאי חיים בכיתה.

מאפייני הספר:
- הדרכה מעמיקה לגבי שימוש ופיתוח שאלות אפקטיביות.
- רפלקציות ממורים
- תסריטים הכוללים שאלות של מורים ותגובות של תלמידים
- פעילויות המוצעות בסוף כל פרק.
- חומר עבור מורים, כולל טפסים ורשימות להערכה.