אוריינות קריאה כבעיה גלובלית של העולם המערבי

הבעיה של ירידה באוריינות קריאה אינה מאפיינת רק את ישראל, אלא את העולם המערבי בכלל וארה"ב בפרט כך עולה מתוך תוצאות סקר אוריינות הקריאה של תלמידים בארה"ב. מחקר חדש שנערך בארה"ב ע"י National Endowment for the Arts מצא כי בעיית הבנת הנקרא אצל צעירים בארה"ב הופכת להיות בעיה קרדינאלית בתחומי החינוך וההתפתחות התרבותית שם. פחות ופחות צעירים אמריקאים קוראים ספרים והדבר ניכר ביכולות הבנת הטקסטים שלהם. אם בבתי ספר יסודיים המצב מעט השתפר הרי בחטיבות ביניים ובבתי ספר תיכוניים המצב רק הולך ומחמיר. המחקר מצא עוד כי תלמידים וצעירים הקוראים בספרות יפה או ספרות קלה כל יום מצליחים לשפר משמעותית את יכולות האוריינות שלהם והבנת הטקסט. המסקנה של עורכי המחקר כי תרבות האינטרנט הדיגיטאלית היא היא שגרמה לירידה באורחות קריאת הספרים אצל צעירים בארה"ב. המחקר מצא גם מיתאם בין הירידה בקריאת ספרים ובין הירידה הכללית בהישגים של תלמידים וצעירים בבתי ספר בארה"ב.