אוניברסיטת קיימברידג' תקיים בשנה הבאה את כל ההרצאות בצורה מקוונת

Castle, S. (2020). Cambridge university will hold Its lectures online next year. New York Times, May 19

אוניברסיטת קיימברידג' באנגליה הודיעה כי תעביר את כל ההרצאות לסטודנטים בצורה מקוונת בשנת הלימודים הבאה. להערכת האוניברסיטה, "סביר להניח שדרישות הריחוק החברתי יימשכו" גם בשנה האקדמית שתתחיל באוקטובר 2020 ותסתיים בקיץ 2021. האוניברסיטה הוסיפה כי ההחלטה תיבחן מחדש אם ההנחיות בנוגע לקורונה ישונו.

"הרצאות ימשיכו להיות זמינות בצורה מקוונת ויתאפשרו כינוסים של קבוצות לימוד קטנות, כל עוד הן עומדות בהנחיות הבריאות", נאמר בהודעת האוניברסיטה.

גם בארצות הברית הודיעה אוניברסיטת מדינת קליפורניה, הגדולה מסוגה בארה"ב, כי כמעט כל השיעורים בסתיו הקרוב ייערכו בצורה מקוונת, עם אפשרות לחריגים בודדים כגון קליניקות בתוכנית האחיות ומעבדות מדעיות מסוימות. בקנדה הודיעה אוניברסיטת מקגיל כי תציע את רוב הקורסים שלה בסתיו הקרוב בצורה מקוונת.

מוסדות אקדמיים אחרים בודקים שינויים כגון המעטת נקודות הכניסה לבניינים, שבילים חד סטריים ודרישות לחבישת מסיכות בכיתות ובאתרי ההסעדה.

בבריטניה מאיימת מגפת הקורונה על איתנותם הפיננסית של כמה אוניברסיטאות בשל הצניחה במספר הסטודנטים הבינלאומיים המבקשים להירשם בסתיו הקרוב.

לידיעה המלאה בניו יורק טיימס

לקריאה נוספת

נייר עמדה: תפיסות הסטודנטים על הוראה מקוונת בהשכלה הגבוהה לאור משבר קורונה: גורמים מקדמים ומעכבים