תואר שני בהפרעות רגשיות באוניברסיטת חיפה

תחום ההפרעות הרגשיות ובעיות ההתנהגות הינו אחת ממגמות התואר השני בחוג לחינוך מיוחד באוניברסיטת חיפה. הלימודים בחוג מתמקדים בפיתוח הבנה מעמיקה של ההיבטים המחקריים והמעשיים במגוון תחומי החינוך המיוחד. הלימודים באים לקדם שילוב של ידע תיאורטי עם עבודה מעשית מול אוכלוסיית היעד על ידי פיתוח דרכי אבחון, התמודדות וטיפול בסובלים מבעיות התנהגות והפרעות רגשיות.

הלימודים בתכנית שמים דגש על העמקת ההבנה של ההיבטים הרגשיים, החברתיים, הקוגניטיביים והתפקודיים שמאפיינים את בעלי הלקויות הללו. הידע וההכשרה הניתנים במהלך הלימודים מאפשרים לבוגרי התכנית לזהות את הצרכים הייחודיים של הילדים והנוער בהם הם מטפלים ובכך לתת את המענה הנדרש לבעיותיהם.

קהל היעד של התכנית

• בעלי תואר ראשון בתחומים הבאים: קלינאות תקשורת, חינוך מיוחד, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, מדעי החיים, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה ומדעי ההתנהגות.
• מורים, מחנכים ואנשי מחקר בחינוך מיוחד שמתמחים בתחום בעיות התנהגות ו/או הפרעות רגשיות.
• מטפלים שעובדים עם אנשים הסובלים מהפרעות רגשיות ובעיות התנהגות.
• הלומדים לתעודת הוראה בחינוך מיוחד שרוצים להתמחות בהפרעות רגשיות ובעיות התנהגות.

תכנית הלימודים

הנרשמים לתואר שני בהפרעות רגשיות יכולים לבחור באחד מן הסלולים הבאים:

• מסלול הכולל כתיבת תזה: המסלול נמשך שלוש שנים. במסלול זה על הסטודנטים לקחת במהלך השנתיים הראשונות קורסים בהיקף של 36 שעות שבועיות, הכוללים כתיבת שתי עבודות סמינריוניות. השנה השלישית מוקדשת לכתיבת התזה.
מסלול שאינו כולל כתיבת תזה: המסלול נמשך שנתיים. במסלול זה על הסטודנטים לקחת קורסים בהיקף של 44 שעות שבועיות. לאחר מילוי מכסת השעות לתואר התלמידים ניגשים למבחן גמר.

בתום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודה המעידה על השלמת תואר שני בחינוך מיוחד במגמה להפרעות רגשיות ובעיות התנהגות.

למידע נוסף

אשמח שתיצרו איתי קשר בקשר ללימודים לתואר שני