פורומים פתוחים להוראה בעולם מקוון פתוח

מאת: D.R Geelan

Geelan, David R.. "Open forums for teaching in an open online world", International Journal of Continuing Engineering Education & Lifelong Learning, 2015, Vol. 25 Issue 1, p28-38.

פורומים לדיונים לצורך הוראה ולמטרות אחרות בקורסים אוניברסיטאיים הם לעיתים קרובות "סגורים", במובן זה שהם ממוקמים במערכות ניהול קורס (course management systems - CMSs) ומוגני סיסמה. זה גם אומר שהם אורכים בדרך כלל סמסטר אחד בלבד וקשורים לקורס מסוים.

לגישה זו יש יתרונות, אך גם מחירים, ומאמר זה בוחן את החלופה של שימוש בפורומים "פתוחים" – פורומים הזמינים באינטרנט – למטרות הוראה על פני קורסים ותכניות.

פורום פתוח נוצר ושימש בקורסים במהלך שנה אחת של חינוך למדעים, תוך שהוא מתאר את הסטודנטים בקורסים, סטודנטים בקורסים דומים באוניברסיטאות אחרות, בוגרים, מורים ומחנכים למדעים.

הפורום ימשיך להיות זמין לכל המשתתפים לאחר שהם יסיימו את הקורס שלמדו, או את התכניות שלהם באוניברסיטה, ויתפתח כקהילה חינוכית "חיה" על פני קורסים רבים, רמות ותכניות.

העלויות והתועלות של פורומים "פתוחים" לעומת פורומים "סגורים" נידונות, וההקשרים שבהם כל אחד מהם עשוי להיחשב כיעיל יותר.

קישור לתקציר המאמר באנגלית