מערכי שיעור בענן – או מדוע אפשר לזרוק את ה-Moodle לפח האשפה של ההיסטוריה הטכנולוגית

עמית מירז מדווח בבלוג שלו על חלופה מעניינת לפלטפורמת המוּדֶל (Moodle) הוותיקה: "מודל זו תוכנה שפותחה על ידי Martin Dougiamas בראשית שנות ה-2000. אין ספק שזהו הישג מרשים ואף מדהים ואותו מרטין נרשם כבר בדפי ההיסטוריה, אבל גם מרטין בעצמו אומר שהתוכנה כבר לא מותאמת לתקופה. נכון, יש למעלה מ-60,000 אתרי מודל בעולם. ה-MOODLE למשל שולטת כמעט בכל אוניברסיטה, מכללה וכדומה. אבל, אנחנו כבר מתקרבים לשנת 2017 ומערכות שמבוססות על תפיסות של שנות ה-2000 אינן יכולות להמשיך לשרוד. הסיבה שהן שורדות מאחר והם מוטמעות במערכות כבדות ושמרניות שמעכבות את הקידמה".

"קחו למשל את המערכת החדשה Cloudschool. מערכת זו מציעה למורה את האפשרות להקים מערך שיעור שמשלב את כל המולטימדיה האפשרית בקלות אדירה. עקומת הלמידה של מערכת שכזאת בערך 4 דקות!!! לעומת עקומת הלמידה של מודל למשל שעומדת על 10 שעות לפחות למורה שיש לו הבנה טכנית. יש סרטון שמסביר ב-2 דקות מה נדרש מהמורה על מנת להכין מערך שיעור ולהפיצו לתלמידיו וזה כל מה שנדרש. המערכת מאפשרת לשלב טקסט, וידאו, דיונים, בחנים, מסמכים וכמובן את כל פתרונות הגוגלדרייב כגון מצגות, מסמכים, דיאגרמות והכול גם באופן שיתופי. וזו רק ההתחלה".

לדיווח המלא

ראו גם: