מחשבים ניידים המחוברים לתקשורת אלחוטית בבית הספר מגבירים את המוטיבציה של תלמידים ללמוד

מחקר חדש של אוניברסיטת ממפיס בארה"ב מצא כי חיבור מחשבים ניידים לתקשורת אלחוטית במתקני ביה"ס משפר את הלמידה של התלמידים בבתי הספר היסודיים ומשפר את איכות הלמידה. המחקר שהוצג בכינוס השנתי של National Educational Computing Conference ע"י חוקרי המרכז לחקר מדיניות חינוכית באוניברסיטת ממפיס התבסס על מדגם של 279 מורים ו-4245 תלמידים בבתי ספר במחוזות החינוך של מישיגן בארה"ב. פרויקט הניסוי הטכנולוגי החדשני בבתי הספר של מישיגן נועד לקדם למידה מתוקשבת של תלמידים בבתי ספר יסודיים באמצעות התקנת שרתי אינטרנט משולבים המחוברים למחשבים הניידים של התלמידים בתקשורת אלחוטית. הניסוי הטכנולוגי נערך בשנים 2004-2005 ב-100 בתי ספר במישיגן בהשתתפות 23,000  תלמידים ו1500 מורים.

ממצאי המחקר מלמדים כי תלמידים הנעזרים במחשבים ניידים מבוססים תקשורת אלחוטית גילו מיומנויות גבוהות יותר בהתמודדות עם תכנית הלימודים והפגינו מוטיבציה גבוהה יותר בהשוואה לתלמידים שנעזרו במחשבים הרגלים בבתי הספר. המורים ,שרואיינו ע"י צוות המחקר, דיווחו על שיפור המוטיבציה של התלמידים בבתי הספר היסודיים (כיתות ו') ועל אינטראקציה טובה יותר בין המורים והתלמידים. בפרויקט הניסוי משתתפת חברת HP  אשר סיפקה לבתי הספר את המחשבים הניידים מחוברי התקשורת האלחוטית וחברת מיקרוסופט אשר התקינה בבתי הספר את שרתי הלמידה המשולבים מסוג Class Server.