מחקר: השפעתם החיובית של ספרים על תלמידים מיעוטי יכולת

מחקר חדש מבשר טובות להוצאות הספרים. במחקר העניקו החוקרים ל-852 תלמידים מעוטי יכולת 12 ספרים (לבחירתם) שאותם לקחו לביתם בסוף שנת הלימודים. הם עשו זאת במשך שלוש שנים רצופות.
לאחר מכן בחנו החוקרים, בראשות ריצ'ארד אלינגטון מאוניברסיטת טנסי, את תוצאות המבחנים של אותם תלמידים. הם גילו כי התלמידים שלקחו את הספרים הביתה השיגו תוצאות גבוהות יותר באופן משמעותי במבחני הקריאה לעומת תלמידים אחרים.
 אותם תלמידים גם הושפעו פחות מאפקט "הדעיכה הקיצית" - אותה ירידה ברמת הלימודים שמשפיעה בעיקר על תלמידים ממשפחות מעוטות יכולת במהלך חופשת הקיץ. למעשה, נראה כי עצם החזקת אותם תריסר ספרים נשאה השפעה חיובית לא פחות מזו של השתתפות בשיעורים בחופשת הקיץ (שילוב של קייטנה ושיעורי השלמה).
מחקר זה, לצד מחקרים רבים אחרים, ממחיש את כוחם האדיר של ספרים. אנו כבר יודעים, ממחקר שנערך ב-27 מדינות, שילדים שגדלים בבית שיש בו 500 ספרים נשארים בבית הספר זמן רב יותר ומצליחים יותר בלימודיהם. מחקר חדש זה מראה כי גם הכנסת ספרים לבתים שבהם אין כמות כזאת של ספרים תורמת במידה ניכרת להישגים הלימודיים.
 מקור וקרדיט : עיתון "דה-מרקר" "הארץ"