תקציר הספר "התחלה בחוזקות שלהם: שימוש בגישה המבוססת-פרויקטים בחינוך מיוחד לילדים בגיל הרך"

Judy Harris Helm." Starting with Their Strengths: Using the Project Approach in Early Childhood Special Education (Early Childhood Education)". By Deborah C. Lickey and Denise J. Powers. November 19, 2012.

מחברי הספר הם Deborah C. Lickey, מתאמת פרויקטים בתכנית "Virginia Paraprofessional Early Childhood" ב- Virginia Commonwealth University    ו- Denise J. Powers, מומחית לגיל הרך ב- The Circle Preschool Program שב- Greater Richmond SCAN.

המחברות מספקות משאב מצוין עבור מורים שמלמדים ילדים בעלי צרכים מיוחדים. הן יוצרות ומגבשות מקרה הכולל פרויקט שנערך בהתנסות בכיתה עבור ילדים בעלי צרכים מיוחדים הלומדים תכנית לימודים מותאמת להם (Individualized Education Program-IEP).

הדגש על החוזקות של הילד ועל הסביבה ועל המשפחה של הילד צריך לסייע למורים ולהקל על שילוב מטרות ומיומנויות ספיציפיות בחקירה של הנושא בעל העניין הרב לגבי ילד או קבוצה של ילדים.

המחברות מבהירות את ההבדלים בין הוראת נושא שנקבע מראש לבין הוראה של תכנית לימודים המותאמת לתלמיד, ואת היתרונות של תכנית לימודים כזו.

הספר כולל תיאורים טובים ועצות מעשיות לגבי התנסויות מוצלחות עבור המורים ועבור הילדים.

למידע נוסף אודות הספר