מגמות בהצטיידות תקשוב חינוכי בארה"ב , פברואר 2014

מקור וקרדיט :

James Kendrick . Chromebooks and students: Long term trouble for Microsoft

מדיווחים שקיבלנו לאחרונה מארה"ב , נראה כי חברת גוגל עושה מאמץ רב לקדם את המחשבים הניידים מפיתוחה הידועים בשם Chromebook .

היתרונות מבחינת המורים והתלמידים  בבתי הספר הם עלויות תחזוקה נמוכה , שמישות גבוהה מבחינת כלים מתוקשבים ( התאמה מלאה לכל יישומי גוגל דרייב וגוגל גוקס) .

בשוק המכללות האקדמאיות גוגל כבר הצליחה לייצור נוכחות מרשימה של מחשבים ניידים מסוג כרומבוק .

כרגע המאמץ העיקרי של גוגל הוא לכיוון בתי הספר ברחבי ארה"ב . שביעות הרצון של התלמידים ממחשבים ניידים אלו היא רבה גם בזכות דפדפן הכרום המותקן הם וגם בזכות השילוב המוצלח עם ענן היישומים של גוגל באינטרנט . האטרקטיביות מבחינת התלמידים ובתי הספר : אין צורך לרכוש חבילת אופיס ואפשר להיעזר בחבילה החינמית של גוגל דרייב. יש אמנם יתרונות לאופיס , אבל מבחינת התלמיד הבודד הפער הוא לא משמעותי .

ראה גם :
מגמות בתקשוב החינוכי בארה"ב – תמונת מצב אוקטובר 2013