רגשות בהוראה ובניהול בית ספר: אסופת מאמרים

אופלטקה, י' (2018). רגשות בהוראה ובניהול בית ספר: אסופת מאמרים, תל אביב: מכון מופ"ת

 

ספר חדש בהוצאת מופ"ת: זה שנים רבות השיח השולט במערכת החינוך מתמקד בהישגים לימודיים, בסטנדרטים פדגוגיים, באחריותיות המורה, בתחרות, בשיווק ועוד. בשיח זה, שרבים רואים כמייצג תפיסות עולם ניאו-ליברליות, נעדר מקומם של הרגשות בתהליך החינוך בבית הספר בכלל ובעבודת המורה בפרט. למותר לציין, כי רגשות שזורים בעולמם המקצועי של המורה והמנהל ומכוונים אותם בעבודתם החינוכית.

 

הספר שלפניכם הוא ניסיון ראשון בשפה העברית לנתח בצורה שיטתית ואקדמית, תחת קורת גג אחת, היבטים רגשיים בעבודתם של אנשי חינוך. הכותבים בספר מאירים באור מחקרי היבטים של הבעת רגשות והדחקתם, דרכי ויסות רגשות ותחושות שמורים ומנהלים חשים במצבים שונים. הקורא נחשף לרגשותיהם של מורים ומנהלים בעתות של שינוי חינוכי, משבר ארגוני ובעיות משמעת, ולומד על מקומם של מגוון רגשות המתעוררים בעבודתם בבית הספר כגון בושה, גאווה, כעס, אמפתיה, אכזבה, חשש ודאגה אכפתית.

 

בספר שלושה שערים: השער הראשון עוסק ברגשותיו של המורה מנקודות מבט שונות; השער השני עוסק ברגשותיהם של מנהיגים חינוכיים - מנהלים חינוכיים, מנהלי בתי הספר ומנהלות גן; השער השלישי מקשר בין התפתחות מקצועית של פרחי הוראה לבין רגשות בעבודת המורה. הדמויות המופיעות בפרקים השונים הן מנהלי בתי ספר יהודים וערבים, מורים, מחנכים, גננות, בוגרי בתי ספר בעבר ובהווה וסטודנטים להוראה.

 

יזהר אופלטקה הוא פרופ' מן המניין וראש החוג למדיניות ומנהל בבית הספר לחינוך של אוניברסיטת תל אביב, ומתמחה בסוגיות של ניהול ומנהיגות בית-ספרית. עם תחומי מחקריו נמנים חייהם המקצועיים של מנהלים ומורים, רגשות בהוראה ובניהול בית ספר, שיווק בתי ספר, מגדר וניהול חינוכי וההיבטים ההיסטוריים והאפסיטימולוגיים של מנהל החינוך כשדה מחקר אקדמי. פרופ' אופלטקה פרסם ספרים ומאמרים רבים בארץ ובעולם בכתבי עת מובילים בתחומם. בין ספריו האחרונים ניהול בית ספר-מהכשרה ועד פרישה (פרדס, 2012), יסודות מנהל החינוך (פרדס, 2015); The legacy of educational administrator: A historical analysis of an academic field (Peter Lang, 2010); Organizational citizenship behavior in schools (with Anit Somech) (Routledge, 2015

 

לרכישת הספר

לקריאה נוספת

אמפתיה בחינוך

פיתוח יכולות של אינטליגנציה רגשית אצל מורים דרך אימון המבוסס על קבוצה

 

    עדיין אין תגובות לפריט זה
    מה דעתך?
yyya