סמכות ורכות: מערכות יחסים משקמות באבני דרך ביצירת חינוך מכליל

ראזר, מ' ופרידמן, ו' (2020). סמכות ורכות: מערכות יחסים משקמות באבני דרך ביצירת חינוך מכליל. תל אביב: מכון מופ"ת

ספר חדש מסייע למורים ולמחנכים לגבש עשייה מקצועית ואנושית כאחת ולהעניק חינוך רב-משמעות לתלמידים בהדרה ובסיכון. נטען בו כי רווחתו של המורה היא תנאי מקדים לבניית מערכות יחסים המאפשרות לתלמידים הללו ללמוד, ומוצגות בו בפרוטרוט ארבע מיומנויות בסיסיות (אי-נטישה, מסגור מחדש, שיחה מחברת והצבת גבול אמפתית), שבאמצעותן יוכל המורה להגיע אל תלמידים בהדרה ובסיכון ובה בעת לחזק את עמידותו הרגשית ואת גאוותו המקצועית. המחברים נוגעים גם בסוגיית היחסים בין בית הספר להורי התלמידים החיים בשולי החברה, והם מציעים דרכים לעיצוב מחדש של התנהלות הקשר בין הורים ומורים באופן שיסייע לילדים להתפתח.

לרכישת עותק מקוון או מודפס של הספר

לקריאה נוספת

פדגוגיה נענית תרבות תחת מצור

חינוך חומל מגן הילדים ועד לתארים המתקדמים: להכניס תרבות של חמלה לכיתות הלימוד

אם אתם מורים או מחנכים של תלמידים בהדרה או בסיכון או של תלמידים מתקשים בחינוך הרגיל, ספר זה יסייע לכם להבין את הקשיים היום-יומיים שאתם מתמודדים עימם ובתוך כך יציע לכם כלים מהימנים לעבודה יעילה. אם אתם מנהלים או קובעי מדיניות, ספר זה יראה לכם כי הדרך למצוינות מתחילה בהכללה ובתמיכה שמן הראוי לתת בידי המורים כדי לאפשר להם להצליח.

הספר יצא לאור בשפה האנגלית בהוצאת אונסקו בשם From Exclusion to Excellence. עתה הוא מתפרסם בעברית - דגשיו השתנו מעט והותאמו לשיח החינוכי המתנהל בקרבנו.

"אינני מומחה בחינוך, אך אינך חייב להיות כזה כדי לרצות ליישם את המסקנות שמיכל ראזר ו-ויקטור פרידמן מסיקים לגבי בית הספר והחברה כמכלול. כדי לייצר בית ספר מצליח, העונה על צורכי כל תלמידיו, עליך להתמקד – לפני שבחנת את תוכנית הלימודים או לפני שלימדת כיתה כלשהי – בבניית הדבר המתעתע הנקרא "אמון", או כפי שהמחברים מכנים אותו "הכללה". כאשר האמון מצוי בכיתה, כאשר כל תלמיד מאמין שהוא ושאיפותיו בעלי משמעות עבור המורה, הכול אפשרי והכול קל יותר – את התלמידים הקשים ביותר קל יותר ללמד, והם מגלים אחריות להצלחתם, והתלמידים המצטיינים אף מגביהים עוף. זהו ספר חובה למורים, להורים ולקובעי מדיניות".

תומס פרידמן, בעל טור ב"ניו יורק טיימס"

מחברי הספר הם פרופ' מיכל ראזר, פרופ' חבר ודיקנית הפקולטה לחינוך באורנים - המכללה האקדמית לחינוך, ופרופ' ויקטור פרידמן, פרופסור חבר במכללה האקדמית עמק יזרעאל, עורך משנה של כתב העת Action Research Journal.


    לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

    מדי מתומצת

    פורסמה ב 07/02/2022 ע״י יעל
    מה דעתך?
yyya