כַּוְכַּבּ – נשים בדואיות פורצות דרך

מילות מפתח: בדואים נשים

בן אשר, ס' (2019). כַּוְכַּבּ - נשים בדואיות פורצות דרך. תל אביב: הוצאת מכון מופ"ת

הספר כַּוְכַּבּ – נשים בדואיות פורצות דרך מציג מקרוב את סיפורן של שבע נשים בדואיות, החיות במרחבי הנגב ופועלות לשינוי המציאות בחברה במעבר, שבה המסורת, התרבות והדת ארוגות יחדיו וחשופות לרוחות חדשות.  

לרכישת עותק מקוון או מודפס של הספר

לקריאה נוספת

 

כל הסיפורים בספר מובאים בגוף ראשון. בשער הראשון שלושה פרקים המציגים את סיפורן של נשים שביקשו לצאת ולרכוש לעצמן השכלה גבוהה על אף שחונכו לשמור את עצמן בין כותלי הבית בלבד; השער השני מציג את סיפורן של שתי נשים שחוו אובדן ושכול והצליחו לשקם את חייהן כאלמנות צה"ל בדואיות למרות אבני הנגף החברתיות שעמדו בפניהן; שני הסיפורים בשער השלישי מגוללים תיאורי אומץ ומנהיגות של נשים הפועלות באזורי הצללים, במקום שבו קרני האור של חברה מתקדמת אינם חודרים אליו, ומשם הן מובילות שינויים. כל אישה מביאה את קולה הייחודי, החד-פעמי, המהדהד גם את קולות הנשים האחרות. השער העיוני החותם את הספר מציג ידע תאורטי, המעגן את השאלות העולות בסיפורי הנשים בגוף המחקר ההולך וצומח, ובמרכזו החברה הבדואית בישראל. 

סיפור חייהן של הנשים הבדואיות חושף ילדות  ונעורים במרחבי הנגב, נישואים, הורות, מאבק להשכלה, התפתחות אישית בצד משברים, כאב, מצוקה, אכזבות ותקוות גדולות. גיבורות הספר אינן מצפות שיסללו עבורן את הדרך, אלא נושאות בעצמן את לפיד המהפכה השקטה, שאיש לא יוכל עוד לכבותו.

פרופ' סמדר בן אשר, פסיכולוגית חינוכית מומחית, מרצה בכירה במכללת קיי, מרצה מן החוץ באוניברסיטת בן גוריון וחברת סגל מרכז מנדל למנהיגות בנגב; חוקרת בתחום הפסיכולוגיה החברתית בתחומי הדרה של קבוצות מיעוט, שכול, אובדן משברים אישיים וחברתיים.  עורכת הספר (בשיתוף עם אמדע אור) המוכר והזר: ייצוגים חברתיים בישראל (2007, מכון בן גוריון) ומחברת הספר פרשת הקישון צלול ועכור (2016, מכון מופ"ת והקיבוץ המאוחד, סדרת קו אדום).

 

 

 

    עדיין אין תגובות לפריט זה
    מה דעתך?
yyya