שש המדינות בעולם שהצליחו לקדם את מערכת החינוך המקצועית-טכנולוגית

Reviewed by Judith Parker — October 26, 2012
Title: Schooling in the Workplace: How Six of the World's Best Vocational Education Systems Prepare Young People for Jobs and Life
Author(s): Nancy Hoffman
Publisher: Eurospan,
ISBN: 1612501125, Pages: 212, Year: 2011

סקירת ביקורת אודות הספר החדש של ננסי הופמן המתאר שש מערכות חינוך בעולם שהצליחו לקדם את החינוך המקצועי-טכנולוגי במדינות שלהם : אוסטרליה, אוסטריה, גרמניה , הולנד , נורבגיה ושוויץ. כל אחת ממדינות אלו הצליחה בדרכה ליצור איזון טוב יותר בין החינוך העיוני ובין החינוך המקצועי. הספר מתבסס גם על נתונים מעודכנים של הOECD המלמדים על הפער בין מדינות אלו ובין מערכת החינוך האמריקאית . לצערנו , מערכת החינוך הישראלית כבר לא שייכת לאותם מדינות העולם שהצליחו לקדם את החינוך המקצועי-טכנולוגי והיא נעשתה יותר דומה לארה"ב .

למידע אודות הספר באתר אמזון

לסקירת הביקורת בכתב העת Teachers College Record, October 26, 2012

הסקירה נכתבה על ידי Judith Parker
ראה גם :

החינוך המקצועי והטכנולוגי  בישראל ובעולם- סקירת מחלקת מידע ומחקר של הכנסת

אינטל תשקיע 20 מיליון שקל בחינוך הטכנולוגי
מטרת הפרויקט היא להגדיל את מספר התלמידים הלומדים לתעודת בגרות טכנולוגית או מדעית בישראל מ-6.5% ל-14%. הוא יושק בשנה הקרובה ב-25 בתי ספר בדרום הארץ. מנכ"ל אינטל ישראל,
לכתבה