שעת תכנות בבתי ספר בארה"ב

(וושיגנטון-פוסט, 12/12/2013, מדור Education)

"מיזם מסקרן שגם לישראל יש מה ללמוד ממנו. מיליוני תלמידים מגיל הגן ועד תיכון במדינות רבות בארה"ב לומדים תכנות במסגרת "שעה של קוד," קמפיין ארצי אומץ על ידי הנשיא אובמה ומציע הדרכות ללא תשלום במיזם של מייסדי פייסבוק ומיקרוסופט. שעה של תכנות מציעה שיעורים בתכנות בסיסי שמכוונים לכל קבוצת גיל, להפעלה במגוון של מכשירים, מטבלטים למחשבים שולחניים.

"לא רק לקנות משחק וידאו חדש ... האם לא פשוט להוריד את האפליקציה האחרונה - תעזור לעצב אותו . האם לא פשוט לשחק בטלפון שלך - התכנית. אף אחד לא נולד מדען מחשב, אבל עם קצת עבודה קשה וקצת מתמטיקה ומדע - כמעט כל אחד יכול... " אומר אובמה בוידאו שהקליט ומפורסם לכל."

בערים ומחוזות כמו שיקגו, שוקלים להפוך תכנות למקצוע ליבה לקידום מדעי המחשב בכלל כמיומנות חיונית למאה ה- 21.

תודה לד"ר אברום רותם על ההפניה למאמר והתובנות

Week-long ‘Hour of Code’ campaign lures millions of U.S. students to computer coding