פרויקט TNE להשבחת תוכניות הכשרת המורים בארה"ב – ממצאי הערכה

מקור:
Something Old, Something New

הסקירה מסכמת את יוזמת המחקר של קרן קרנג'י לחינוך בארה"ב לגבי הכשרת המורים בארה"ב במסגרת פרויקט הניסוי וההדגמה להשבחת ההוראה והכשרת המורים TNE . הפרויקט נועד לשפר את תוכניות הכשרת המורים בארה"ב ע"י השבחת ההוראה כאשר שבעה מכללות ואוניברסיטאות ידועות נבחרו על מנת להדגים הוראה אחרת של מורי המורים בעיקר בתחומי המדעים וגם בתחומי האמנויות. התוכניות נועדו תכנון אחר של הוראה משובחת על יסוד עקרונות ה- TNE ׁteacher for new era) ). פרויקט הניסוי TNE  תוקצב בהיקף של 5 מיליון דולר.
מסקנות עיקריות של הסקירה הם כי השינויים הנדרשים בתוכניות הכשרת המורים בארה"ב הם איטיים יותר מאשר נצפו ע"י קרן קרנג'י ומכון ראנד אשר הובילו ומובילות (הפרויקט עדיין נמשך) את הרפורמה המדגימה בתוכניות באותם שבעה מכללות ואוניברסיטאות. ההערכה של התוכניות המדגימות להכשרת מורים נערכה בתקופה שבין אוקטובר 2002 לדצמבר 2005.