פיתוח חשיבה חיובית

מערך הוראה מאיר עיניים על פיתוח חשיבה חיובית. מערך הוראה זה גובש מחדש על ידי שפ"י והאגף לתוכניות לימודים במשרד החינוך במסגרת תכנית כישורי חיים לכיתות ו' ( כחלק מתכנית הליבה).
 אחת הדרכים המוצעות לפיתוח חשיבה חיובית היא לאמן את החושב לבחון אירועים מנקודות ראות שונות. לכל מצב ישנו מרכיב חיובי. לא תמיד הוא נראה לעין , אך אם מסתכלים מזוויות שונות ניתן למצוא גם את החיובי.  במערך ההוראה מוצעות פעילויות שונות שנועדו לפתח חשיבה חיובית בקרב תלמידי הכיתה  תוך כדי התנסויות שונות שיניעו את התלמידים ויביאו לשינוי עמדות.  מערך ההוראה והתכנית נכתבו ע"י חנה שדמי.

אופי הפעילות – הפעילות בשעת כישורי חיים היא ברובה חווייתית. בכל נושא יתנסו התלמידים בסדנה שתאפשר להם התחברות אישית לנושא בדרך חווייתית, חשיבה רפלקטיבית על החוויה, המשגה של הנושא ולמידה שלו, וכן הפעלה שתאפשר יישום של הנלמד. הפעילויות מאפשרות עבודה אישית, עבודה בזוגות, עבודה בקבוצה קטנה, עבודה במליאה, עבודה בשיטה של אקווריום.

לפריט זה התפרסמו 12 תגובות

האם ניתן לקבל את המערך למייל?תודה

פורסמה ב 31/08/2021 ע״י נחמה פריד

אשמח לקבל חומר עדכני בנושא חשיבה חיובית (מערכים והפעלות) לכתות א-ח בהקדםתודה

פורסמה ב 26/10/2017 ע״י נחמה פריד

שלום מאיהפורטל מס"ע אינו מספק מאמרים, שאלונים או כל חומר אחר מלבד אלה המתפרסמים באתר.

פורסמה ב 14/08/2017 ע״י צוות פורטל מס"ע

אשמח לקבל מערי שיעור והפעלות בנושא חשיבה חיובית וחשיבה מחוץ לקופסה. תודה רבה

פורסמה ב 12/08/2017 ע״י מאיה מיימון

ב2.4 שלחתי לך מייל ואני עדיין מחכה לתשובה…

פורסמה ב 04/06/2017 ע״י חנה רוט

אשמח לקבל הפעלות ועוד בחשיבה חיובית אני מוכרת דיסקים מהסדנאות שלי בנושא זה אולי נעשיר זו את זו036199714

פורסמה ב 02/04/2017 ע״י חנה רוט

אשמח לקבל מערכי שיעור לשיעורי חינוך בכתה ז'

פורסמה ב 22/02/2017 ע״י יהודית הופמן

אשמח מאד לקבל מערכי שיעור והפעלות בנושא חשיבה חיובית לחט"ע.תודה רבה

פורסמה ב 14/07/2016 ע״י מיכל אהרון

אשמח לקבל מערכי שיעור לחטיבה ותיכון

פורסמה ב 21/07/2015 ע״י רחל לב

שמחתי לקרוא את המערכים בנושא חשיבה חיובית – טובים מאוד! אנסה ליישם אותם.אשמח לקבל חומר בנושא חשיבה מחוץ לקופסא בחינוך על מנת שאוכל לשלב כסדנא בביה"ס ו/או במהלך השעורים.תודה!

פורסמה ב 27/01/2013 ע״י יעל מיכאלי

אשמח לקבל מערכי שיעור הפעלות יישומיות ומאמרים בנושא חשיבה חיובית