מתרחב הניסוי לבחירה מבוקרת של מוסדות חינוך

מאת: מערכת קו לחינוך

בעקבות פתיחת ההרשמה ללימודים בשנת הלימודים תשע"ד, הודיע משרד החינוך בינואר 2013 כי בשנת הלימודים הקרובה יתרחב ניסוי הבחירה המבוקרת של בתי הספר על ידי ההורים. בשנת הלימודים הקודמת השתתפו בו 19 בתי ספר יסודיים והשנה הוא מתרחב למאה בתי ספר, ב-15 רשויות מקומיות; ראשון לציון, רעננה, יבנה, רמת גן, פתח תקווה, בת-ים, נתניה, מבשרת ציון, עוספיה, קריית טבעון, עכו, עפולה, קריית שמונה, בית שאן וערד.

בשנת הלימודים האחרונה עקב המשרד אחרי הבחירה המבוקרת של בתי הספר. נמצא כי אחד מכל חמישה תלמידים שלקחו חלק בניסוי בחר ללמוד בבית ספר אחר מזה שאליו הוא שויך באופן טבעי. עוד נמצא, כי למעלה מ- 90% מהילדים קיבלו את העדיפות הראשונה של בחירת בית הספר.

שר החינוך, גדעון סער, ציין כי הבחירה המבוקרת תחזק את מערכת החינוך הציבורית. באמצעותה יהיו יותר בתי ספר ייחודיים, וההורים יוכלו לבחור לילדיהם בית ספר בבחירה מושכלת.

לכתבה בעיתון "קו לחינוך"

ראה גם :