מעגלי למידה בקהילה – קורסי מדעים מקוונים וחינמיים של מכון דוידסון

קאופמן, א' ואחרים (2019). מעגלי למידה בקהילה. כנס למידה דיגיטלית 2030. תל אביב: מכון מופ"ת

מכון דוידסון, השייך למכון ויצמן, פיתח אפליקציות וקורסים מקוונים בשלל נושאים מדעיים שמאפשרים לילדים בגילאי שמונה עד שתים-עשרה ללמוד בצורה עצמאית, במטרה לסייע להם לפתח את מיומנויות המאה ה-21: יצירתיות וחשיבה ביקורתית.

מפתחי הקורסים עיצבו אותם כך שיהיו רלוונטיים ונוגעים לחיי היומיום של התלמידים. כך למשל, לקראת משחקי המונדיאל עלה קורס שנקרא "המדע שמאחורי הכדורגל". בחנוכה עלה קורס בשם "מדע על האש", שלימד את הכימיה והפיסיקה של האש.

התלמידים יכולים ללמוד לבדם, אך הקורסים מתאימים גם לזמן מסך איכותי משפחתי – וללמידה משותפת עם חברים או עם ההורים.

קורסים נוספים נקראים "מדע במטבח", "מוח וזיכרון", "גנטיקה" ו"מדע ומתמטיקה".

כדי לעודד את מעורבות ואת מחויבות הלומדים ניתנות בקורסים אפשרויות למתן משוב מיידי (התלמיד יודע מיד אם השיב נכונה או טעה); ולמענה אישי (מחויבות המערכת להשיב לפונים במייל המעירים על בעיות או שואלים שאלות); נשלח מייל עדכון שבועי לכל הגולשים; מבוצע מעקב אחר הישגים; וניתנים פרסים ותעודות סיום למשיבים נכונה ולמשלימים את הקורסים השונים. כמו כן, נעשה מאמץ להקים קהילות לומדות בשטח, באמצעות בניית קיר משותף שעליו יכולים התלמידים להעלות את המטלות שביצעו ועריכת מפגשי סוף שנה הכוללים ביקור בגן המדע במכון ויצמן.

לאתר הקורסים במכון דוידסון

לקריאה נוספת

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

תחפש campus-il