מה הם הכישורים הנחוצים כיום להישרדות בחיים המודרניים , מנקודת המבט של המעסיקים ?

מאת: Tony Wagner

7 כישורי ההישרדות הנחוצים היום בחיים המודרניים ,רשימה מומלצת שגיבש טוני וגנר. בין הכישורים הנחוצים כיום לצעירים : חשיבה ביקורתית ופתרון בעיות, שיתוף פעולה חוצה רשתות ( והובלת שינוי) , זריזות והסתגלות, יכולת איסוף מידע וניתוחו, סקרנות ודמיון , יכולת תקשורת כתובה ותקשורת מילולית .
השאלה היא כמובן , כמה מאלו תורמות, הלכה למעשה, מערכות החינוך ( בתי הספר, המכללות , האוניברסיטאות) .
Tony Wagner’s Seven Survival Skills

טוני וגנר הוא מגורמי ההשראה החשובים בעולם לתחומי החדשנות בחינוך לא פחות מאשר סר קן רובינסון המוכר באנגליה ובישראל .

כתוספת לכך מציעה לאחרונה ד"ר Jackie Gerstein להוסיף את הכישור ה-8 , יצירת אמפטיה אצל תלמידים ומורים , וזאת באמצעות טיפוח סקרנות כלפי אחרים , תשומת לב וקשב לאחרים. ראיית העולם והאנשים מנקודת מבט אחרת , יכולת אבחנה וזיהוי הרגשות של האחר ( אמפטיה) .

Empathy and Global Stewardship: The Other 21st Century Skills

ראה גם :
תכנית הלימודית הבית ספרית עדיין מטפחת העברת ידע על חשבון פיתוח מיומנויות של תלמידים

תכנות חשוב כמו קרוא וכתוב?

אוצרות דיגיטאלית אינה בהכרח מיומנות טכנולוגית אלא גם עבודת חקר

תבונה טכנולוגית – האינטליגנציה הנשכחת