מה החינוך המתמטי יכול ללמוד מהאמנות: ההנחות, הערכים, והחזון של החינוך המתמטי

Dietiker, Leslie . "What Mathematics Education Can Learn from Art: The Assumptions, Values, and Vision of Mathematics Education", Journal of Education 195.1 (2015): 1-10.

אליוט אייזנר (Elliot Eisner), חלוץ בחינוך לאמנות, מציע כי ניתן להתמודד עם אתגרים חינוכיים באמצעות פנייה לעדשות אמנותיות.

במאמר זה, המחברת שואבת מהצעתו של אייזנר כדי לשקול את ההנחות, הערכים והחזון של חינוך מתמטי על ידי פיתוח תיאוריה של תכנית הלימודים במתמטיקה כצורה של אמנות.

בפרט, המחברת טוענת שבאמצעות המשגת תכנית הלימודים במתמטיקה (הן תכנית הלימודים הכתובה והן תכנית הלימודים בפועל) כסיפורים, שיעורי המתמטיקה הנחווים על ידי התלמידים יכולים להיות מעוצבים בצורה אמנותית כך שיעוררו פליאה או ימשכו את תשומת הלב על ידי הפתעה.

במאמר זה מוצגת ונידונה דוגמא לסיפור מתמטי מספר לימוד במתמטיקה לכיתה ז'. על ידי ניסוח תוכן מתמטי במונחים נרטיביים, המחברת מבקשת לאפשר שכתוב של התנסויות מתמטיות עבור לומדים.

למאמר המלא באנגלית

ראו גם:

יצירתיות בפתרון בעיות במתמטיקה: אסטרטגיות, דילמות וטעויות

הוראה וחינוך באמצעות אמנות

לפריט זה התפרסמו 6 תגובות

אבני דרך בשיטות הוראה – זה הסמליל (לוגו) של סטודיו אם המושבות ע"י האמן הצייר והמורה עמיקם בר גרמא .
    המבסס את לימודי הרישום והציור על התפישה האוקלידית, תבנית הגשטאלט , הגישה המודולארית (מידרג) – ההוראה הדיפרנציאלית הנשכנת על העקרונות ההוראה ההומאנית.

פורסמה ב 15/12/2020 ע״י עמי קם בר גרמא

פורסמה ב 15/12/2020 ע״י עמי קם

פורסמה ב 15/12/2020 ע״י עמיקם בר גרמא

אבני דרך בשיטות הוראה – או – מצוינות בסטודיו.
    הקו/ הדימוי/ והמרחב –
    סדנאות האמנות של עמיקם בר גרמא לנוער מבוססים על חקירה מתמשכת המונעת מהמגמה לפתח תהליכים אפיסטמולוגים אצל המשתתף.
    עמיקם בר גרמא מאפשר לימוד מהיר ומעמיק לפי העקרונות האוקלידים – תבנית הגשטאלט –ההוראה ההומאנית . גישה מודולרית , והוראה דיפרנציאלית שהיא תנאי הכרחי למימוש
    הקשר למתמטיקה שהוא מהות הרישום הקלאסי.

פורסמה ב 15/12/2020 ע״י עמיקם בר גרמא

לא רק אמנות המילה והסיפור –
    במשך שנים רבות בסטודיו "גוונים בקו" ( סטודיו M המושבות) לציור ורישום אנו מיישמים אצל המשתתף ערכים מתימטיים גם בתכנים "הפלאסטיים" וגם בתוכני "תהליכי חשיבה" ומכאן לשימוש במושגים כגון : "השיטה המודולארית " .וכו'

בסטודיו לומדים ילדים מגיל 10 עד 17 וכן מבוגרים