כתיבה בגיל הרך
גוברמן, ע' ואחרים (2021). כתיבה בגיל הרך. תל אביב: מכון מופ"ת
גם בעידן הדיגיטלי שבו אנחנו חיים, כתיבה היא כלי חיוני ללמידה, לקידום החשיבה, לניהול עצמי, להבעה ולתקשורת. מטרתו של ספר זה היא להציע למחנכים, לסטודנטים להוראה וגם להורים גישה חינוכית שיטתית המטפחת כתיבה בסוגות שונות כבר בגיל הגן.
לרכישת עותק מקוון או מודפס של הספר
לקריאה נוספת
חשיבות הכתיבה בכתב יד להתפתחות קוגניטיבית של לומדים בבתי ספר ובמערכות חינוך
הספר נכתב בגישה קונסטרוקטיביסטית אקולוגית הטוענת שלמידה מתרחשת במהלך של פעילות רלוונטית ובהקשר חברתי-תרבותי. אינטראקציות בין-אישיות המטפחות כתיבה, חושפות את הילדים לידע על אודות העולם, למגוון של טקסטים ולאוצר מילים עשיר.
כל אחד מפרקי הספר עומד בפני עצמו, וביחד הם יוצרים תמונה מקיפה על כתיבת ילדים בגיל הרך. הספר כולל ידע תיאורטי ודוגמות מעשיות לפעילויות פדגוגיות המתאימות לילדים במסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות.
מחַברות הספר הן חוקרות ומרצות מן השורה הראשונה בתחום ההתפתחות הקוגניטיבית בגיל הרך ובתחום התפתחות השפה, השיח, האוריינות ומיומנויות התקשורת בקרב ילדים.
ד"ר עינת גוברמן, מכהנת כראש רשות המחקר במכון מופ"ת, מרצה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין ובאוניברסיטה העברית. חוקרת התפתחות קוגניטיבית בגיל הרך. ספרה טקסטים גרפיים: כלים לטיפוח האוריינות בגיל הרך שנכתב עם פרופ' חוה תובל פורסם בארבע שפות.
ד"ר שרה זדונאיסקי ארליך, מרצה במכללה האקדמית בית ברל וכן בחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה. מחקריה עוסקים באינטראקציות לשוניות, שפה וחינוך, והתפתחות
השפה והאוריינות אצל ילדים שהתפתחותם טיפוסית או חריגה.
ד"ר טליה חביב, הייתה יועצת אקדמית ומדריכה למיומנויות למידה באוניברסיטה הפתוחה, ובנוסף שימשה מרצה במכללה ירושלים. מחקריה עוסקים באוריינות וכן באוריינות השיח בגיל הרך ובהשלכותיה על דרכי ההוראה בבית הספר היסודי.
פרופ' רחל יפעת, חברת סגל בכיר בחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה. חוקרת את מאפייני המפגש הטיפולי עם ילדים בעלי עיכוב בהתפתחות השפה והתקשורת.
ד"ר אנה סנדבנק, מרצה במכללת לוינסקי לחינוך ובמכללה האקדמית בית ברל בתחום של אוריינות לשונית ובמכללה האקדמית הדסה בתחום של אוריינות בקרב ילדים דו-לשוניים.
החל מ 2018- היא מכהנת כמרצה אורחת בפקולטה לפסיכולוגיה באוניברסיטה לה ספיינצה, רא איטליה.