ככה זה עובד כאן: מקום הדת בתיכונים ציבוריים באירלנד

McCormack, O. et.al. (2018). 'That's how it works here': The place of religion in publicly managed second?level schools in Ireland. British Educational Research Journal, 45,1, 161-180

בדומה לישראל, גם הרפובליקה של אירלנד מתחבטת בסוגיות של דת ומדינה, ושל תפקידה של הדת במערכת החינוך. מאמר זה בוחן את המקום שתופסת הדת בבתי ספר ציבוריים ברפובליקה של אירלנד, שנחשבת לאחת המדינות היותר דתיות במערב.

במסגרת המחקר נערכו ראיונות עם 43 אנשי צוות ב-18 תיכונים, ועוד 8 ראיונות עם מנהלים בכירים.

לאחר הצגת הרקע החוקי וההיסטורי, מפרט המאמר את מקומה של הדת בחיי בית הספר ובתכנית הלימודים.

נמצא כי ב-18 בתי הספר המיקוד היה בלימוד של כל דתות העולם ולא בטיפוח אמונה מסוימת. עם זאת, הדת מילאה תפקיד בחיי בית הספר ב-14 מתוך 18 המוסדות שנחקרו. הממד הדתי היה קתולי באופיו.

למעט כמה חריגים, תפקיד הדת בחיי בית הספר לא הועמד בספק על ידי צוות בית הספר. מחקר זה בוחן את הממצאים לאור ההקשר המשפטי וההיסטורי של הסוגיה.

למאמר באנגלית

לקריאה נוספת

סיפור יציאת מצרים והוראת תנ"ך: סיוע לתלמידים ליישב בין אמונה לבין מחקר ביקורתי של התנ"ך באמצעות תאוריית מושג הסף