טאבלטים בחינוך – תמונת מצב , פברואר 2014

בעקבות הכישלון של תכנית התקשוב בלוס אנג'לס גם מחוז החינוך Miami-Dade בפלורידה על תכנית התקשוב של הצטיידות טאבלטים לתלמידים בבתי הספר. תכנית התקשוב של אספקת טאבלטים לתלמידים במחוז Miami-Dade הייתה מהנרחבות בעולם והייתה אמורה לספק טאבלטים ל300 אלף תלמידים במחוז הענק. ביטול המיזם המתוקשב במיאמי צפוי להשפיע גם על מחוזות חינוכיים נוספים ברחבי ארה"ב .

מקור וקרדיט: Miami-Dade District Pauses 1-to-1 Computing Initiative
Herold, Benjamin. Education Week 33.14 (Dec 11, 2013): 4.

Michael Horn: "There is Going to Be a Backlash Against Tablets"

פרספקטיבה נוספת:  יש לציין כי יש מדינות באירופה כגון סקוטלנד שהצליחו בתכנית התקשוב שלהן המבוססת על חלוקת טאבלטים לתלמידים .
מחקר הערכה: איך השפיעו הטבלאטים על תהליכי למידה , מעורבות הורים ופעלתנות של מורים ותלמידים בסקוטלנד?

ממצאי הערכה - טאבלט לכל תלמיד - אנגליה

אוניברסיטת האל: שילוב טאבלטים משפר הצלחה בבתי הספר

רקע לגבי התכנית בלוס אנג'לס

בתי ספר בלוס אנג'לס, שחילקו לתלמידים שלהם 2,100 אייפדים כדי שישמשו לחינוך, נאלצו לבטל את התכנית תוך זמן קצר. למה? כי התלמידים עקפו בקלילות את ההגנות ששם בית הספר כדי למנוע מהם להשתמש במכשיר לגלוש לאיפה שהם רוצים. מעכשיו הם יכלו לשבת בכיתה ולהעמיד פנים שהם לומדים בזמן שהם עושים משהו מעניין יותר.
כל זה, כמובן, היה צפוי לגמרי והלוס אנג'לס טיימס תקף את הפרויקט במאמר מערכת חריף שחזה בדיוק את זה. על כל זה נוספת העובדה שכשליש מהתלמידים עוד לא החזירו את הגרוטאות שלהם ולא ברור אם יחזירו. עכשיו תחשבו איך דבר כזה ייראה בישראל

הכישלון שבחלוקת מכשירי ה-iPad בלוס אנג'לס מתגמד לעומת הכשלון החינוכי שבא לביטוי בהמשך האחיזה בתפיסה כזאת. תחום החינוך, הרי, גדוש ביועצים משכילים שמתיימרים לעזור לבתי הספר להטמיע את התקשוב בצורה מוצלחת. כיצד קורה שרק עכשיו, בפתיחת שנת 2014, כנראה בעקבות הבלגן בלוס אנג'לס (ובמחוזות אחרים) ואי-ההצלחה בשיפור הלמידה של תלמידים באמצעות מכשירי טאבלט, מגלים פתאום שאי אפשר להסתפק ב-"טכנולוגיה לשם הטכנולוגיה".

למאמרון המלא של ג'יי הורוויץ

פרויקטים מחוזיים בארה"ב לאימוץ מחשבי טאבלטים בבתי ספר – האם יש להם הצדקה ?

Apple Sold 2.5 Million iPads to US Schools in 2013, Still Leads

The iPad Goes to School

A Second Look at iPads in Los Angeles

אפל תקים מרכז לפיתוח אפליקציות בתיכון בישראל

פרוייקט למידה באמצעות אייפד, ביה"ס העל יסודי ע"ש זיו ומרקס בירושלים

ראה גם :

איך מכשירי טאבלט יכולים לסייע בכיתות עם תלמידים בעלי רמות שונות של יכולת

שילוב טאבלטים בחינוך מתבגרים עם אוטיזם

גם טאבלט - וגם מעבדה מדעית ניידת

למידה משולבת טאבלט אישי 3102 , ד"ר  אברום רותם , ד"ר עידית אבני

בת ים , פורצי דרך בחינוך - שכבה נוספת מצטרפת למהפכת הטאבלטים

"חנוך לנער על פי דרכו" - טאבלטים וחינוך אישי בבתי ספר בעיר בת - ים

ספר חדש - הוראה בעזרת טאבלט: כיצד לשלב טאבלט בהוראה אפקטיבית?

מחשבי טאבלטים במערכות חינוך – תמונת מצב 2012

מגמות בתקשוב החינוכי בארה"ב – תמונת מצב אוקטובר 2013

טאבלטים ללמידה בבית ספר יסודי: האם הטכנולוגיה בשלה לחדשנות פדגוגית?

יוזמות של מדינות בעולם לשילוב מחשבים ניידים וטאבלטים - במבט כולל