חנות "הפתיונות": חיפוש אחר מסמכים של מקורות ראשוניים

מאת: David Bates

Bates, David. The "Bates" Shop: Fishing for Primary Source Documents. Illinois Reading Council Journal, Spring2017, Vol. 45 Issue 2, p61-67.

מורים מכירים במשך עשורים את החשיבות של שימוש במסמכים של מקורות ראשוניים שיעזרו לתלמידים להבין היטב את האירועים ההיסטוריים.

לפי אתר האינטרנט של ספריית הקונגרס (Library of Congress), "מקורות ראשוניים מספקים חלון לגישה שלא הייתה מסוננת בעבר לרשומות של חשיבה אמנותית, מדעית ופוליטית ולהישגים במהלך תקופה מסוימת שנחקרת, שיוצרו על ידי אנשים שחיו במהלך אותה תקופה". הודות למשאבים כמו אתר ספריית הקונגרס, למורים יש גישה חסרת תקדים לאלפי מסמכים. שימוש במשאבים אלה מקימים את ההיסטוריה לחיים, וחושף את התלמידים למגוון פורמטים ומבנים של טקסט. בטור זה, ניתנות דוגמאות עבור מורים כיצד לשלב מסמכים של מקורות ראשוניים באמנות השפה.