חומרי למידה בנושא פעילויות בנושא "שמות -עצם"

ליזון שוורץ פיתחה חומרי למידה (אוגדן ספיראלי) עם מאגר פעילויות בנושא שמות עצם. ליווי מדעי, ד"ר בתיה צור. הוצאת ספרים יסוד.

ב"סודות מעבר למילים" עשרות הפעלות, רובן משחקיות, שנועדו לטפח ידע על משמעות המילה, בבידוד או בהקשרים שונים. ההפעלות דורשות גמישות מחשבתית המאפשרת לקוראים להבין מילה הן בבידוד והן בהקשרים שונים. המשחקים מעצם טבעם מזמנים חזרות רבות, וכך מתאפשרת הפנמת הנלמד באווירה נעימה ו"קלילה". הערות המורה והדיונים השוטפים המתנהלים במהלך המשחקים באשר לקשרים בין המילים, יעמיקו את המודעות לנלמד.

ליזון שוורץ מלמדת קריאה זה שנים רבות בבתי ספר שונים, מנחה ושותפה בתהליכי תכנון. הוציאה לאור את סדרת החוברות "הגה, הגה ועוד הגה" המיועדת להוראת הקריאה.

סודות מעבר למילים - שמות עצם
מאגר פעילויות בנושא שמות עצם
מאת ליזון שוורץ
ייעוץ מדעי : ד"ר בתיה צור

כדי להצליח בתהליך המורכב של הקריאה על התלמיד לרכוש שתי מיומנויות:

פענוח: היכולת הטכנית לפענח את סימני הכתב ולהופכם למילים ומשפטים.
הבנה: היכולת להפיק משמעות ברמת המילה והטקסט.

מאגר הפעילויות והמשחקים "סודות מעבר למילים" מתמקד במיומנות השנייה - קידום תהליכים הקשורים להבנה.

לצד מטרה עיקרית זו, מטפחים המשחקים גם פענוח - כתנאי להבנה - וגם יישום, בהקשר מעניין ומאתגר של כישורי הקריאה שנלמדו. בכל ההפעלות נדרשים התלמידים לקרוא.

להוצאת הספרים