ויקיקידס – אנציקלופדיה מקוונת שערכיה נכתבים על ידי ילדים לשימושם של ילדים

שגיא, א' (2019). ויקיקידס - אנציקלופדיה מקוונת שערכיה נכתבים על ידי ילדים לשימושם של ילדים

בפוסט שפורסם בקבוצת הפייסבוק קהילת חדשנות טכנולוגית בחינוך פרסמה המורה לחינוך לשוני וסגנית מנהלת בית הספר אלה שגיא המלצה על ויקיקידס: אנציקלופדיה שמכילה ערכים רבים המנוסחים בשפה המתאימה לילדים ומעניקה להם עצמאות בחיפוש מידע באינטרנט, כבר מכיתה ב.

כתיבת הערכים בויקיקידס היא כלי חינוכי אשר יכול לשפר את כישורי הכתיבה של ילדים – אשר רבים מהם אינם מבינים מדוע צריך ללמוד לכתוב בעידן הסרטונים והפודקאסטים.

ויקיקידס מאפשרת הכנסת תבניות כתיבה מותאמות לאינספור תחומים, הוספת תמונה ממאגר מותאם לילדים, צבירת נקודות וגביעים המעודדים את תהליך הכתיבה ומעקב של מורים אחר פעילות התלמידים במערכת.

כיום מופיעים בויקיקידס כמה מאות ערכים בתהליכי כתיבה שונים (ניתן לשמור ערך כטיוטה ולהמשיך לשכתב אותו עד לקבלת התוצאה הרצויה).

נכון לספטמבר 2019, כ-50 מורים כבר התחילו לשלב את ויקיקידס בשיעורים בכיתה ובכך מאפשרים לתלמידיהם להתנסות בחוויית כתיבה שמעשירה את עולמם ומסייעת גם לילדים אחרים, אלה שקוראים את הערכים, להרחיב את ידיעותיהם.

לסטטוס המקורי בפייסבוק

לקריאה נוספת