הקשיבו לילדים- מאמר מערכת, עיתון "הארץ" (24.6.2019)

הקשיבו לילדים- מאמר מערכת, עיתון "הארץ"

מזה כמה שבועות מתנהל דיון אזרחי כואב ומרתק ובמסגרתו ילדים ישראלים מפגינים למען חבריהם לבתי הספר ולתנועות הנוער. תלמידי בתי הספר מפגינים בתל אביב למען חבריהם שנולדו לאמהות לא ישראליות, רובן ממוצא פיליפיני, שהגיעו לכאן באופן חוקי כדי לסעוד זקנים ונכים תושבי הארץ. במהלך שהותן כאן נולדו להם ילדים, אך רשויות החוק הישראליות הפסיקו לחדש את אשרות העבודה שלהן.

התלמידים מוחים כנגד צו שיצא מטעם רשות האוכלוסין וההגירה הקובע כי על הנשים הללו, ועל ילדיהן, לעזוב את ישראל עד ה-15 ביולי.

מעבר לשאלה הפוליטית והחברתית הבוערת, דומה שהשתתפותם של התלמידים בהפגנות חשובה כשיעור בהומניות, בהגנה על זכויות אדם, באחווה אנושית ובחברות, ויותר מהכל, היא חושפת בפני הילדים (ואולי אף בפני המבוגרים) את מגוון האפשרויות הדמוקרטיות הניצבות בפניהם, מעבר להצבעה בקלפי.

למאמר המלא

לקריאה נוספת