האלימות לכאורה פחתה בבתי הספר אך היא הועתקה לזירת האינטרנט

נכון כי תופעת האלימות הפיזית של בני נוער ותלמידים בבתי הספר נמצאת בירידה , אך למעשה היא הועתקה לאינטרנט ושם הנזקים הנפשיים עלולים להיות אפילו גבוהים יותר. כך טוענים מומחי משרד החינוך האמריקאי בהסתמך על נתונים שקיבלו מן המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן. עפ"י נתונים אלו 35 % מבני הנוער האמריקאיים חוו צורה כלשהי של תוקפנות מתוקשבת באינטרנט, כאשר הביטוי המסוכן ביותר הוא חרם כיתתי על ילדים באמצעות הרשת החברתית של פייסבוק. לבני הנוער יש פחות מעצורים באינטרנט והם מסוגלים להעליב את עמיתיהם או להשמיץ אותם  במילים יותר חריפות מאשר בשיח פנים אל פנים. המומחים האמריקייים מודאגים מקצב ההתרחבות של תופעות האלימות המתוקשבת באינטרנט , מה גם שיותר ויותר תלמידים ובני נוער מבלים את עיקר שעות הפנאי שלהם בפייסבוק.
דו"ח מסכם של עמותת עלם בישראל לשנת 2009 מעלה כי בריונות היא הבעיה העיקרית ברשת האינטרנט עליה מדווחים בני נוער וילדים בארץ. אם נדבר במספרים עולה ממחקרים שנעשו בארץ ובעולם כי 80% מבני הנוער הגולשים ברשת נתקלו בהתבטאויות פוגעניות ואחד מחמישה בני נוער נתקל בהטרדות ברשת החברתית כגון פרסום תמונות משפילות ומסרים פוגעניים. חשוב לציין שרק כ- 10% מבני הנוער הסובלים מבריונות ברשת מדווחים להוריהם על הנעשה.
ראה גם:
: עדות מבני הנוער עצמם:  על תופעת "חרם האינטרנט"