גם לחבר 'מזוודה' ל'עגלה' לקח לאנושות קצת זמן…

לימור ליבוביץ עומדת בבלוג שלה על הקשר בין שירה לבין אנימציה על רקע הרצאת הטד של בילי קולינס (Billy Collins: Everyday moments, caught in time): "בילי קולינס הוא משורר אמריקאי אהוב, מכובד וידוע הוא בוודאי לא צריך לפרסם את עצמו באמצעות יצירת אנימציה על שיריו. אז מדוע הוא עשה זאת?".

"החיבור בין חברת סנדנס לבין בילי קולינס היה מובן מאליו בעיני קולינס. קולינס, המומחה בשירה מקבל השראה מהתנסויותיו וגם מקומיקס. הוא מודה ש'באגס באני' (לוני טונס) הוא אחד ממקורות ההשראה שלו. אדם יצירתי מחבר בין עולמות שונים ויוצר עולם חדש, וזה בדיוק מה שקרה בחיבור בין השירה של קולינס לאנימציה המקסימה של חברת סנדרס".

"הצעה למשימה יצירתית משמעותית ומלהיבה לתלמידים: לתת משימת למידה- לתאר, לתת פרשנות או ליצור הקשר לשירה באמצעות יצירת אנימציה תוך שימוש בטקסט המקורי של המשורר. המשימה דורשת יכולות של תכנון, פרשנות וביטוי באמצעות מערכות סימנים שכיחות בתרבות. אם בילי קולינס חושב שזה בסדר- אז בהחלט ניתן לחשוב על כך גם במסגרת הוראה בבית הספר
ולקדם הוראה המשלבת יצירתיות".

לסקירה המלאה בבלוג של לימור ליבוביץ

ראו גם:

מה היית עושה אם יכולת להבין או להסביר כמויות עצומות של מידע בשבריר שניה?