8 דברים שאמר מנכ"ל משרד החינוך בראיון לדה מרקר

מילות מפתח:

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, התראיין למגזין סוף השבוע של דה מרקר לרגל פתיחת שנת הלימודים תשע"ח. אלה עיקרי דבריו:

1. בישראל יש 180 אלף מורים וגננות, ויותר מ-5,000 בתי ספר.

2. המדינה תממן השנה לראשונה חוג בשבוע ל-84 אלף תלמידים באזור הצפון, לחרדים וליוצאי אתיופיה. רבים מתלמידים אלה לא השתתפו מעולם בפעילות פנאי מאורגנת אחרי הלימודים.

3. משרד החינוך החליט להעלות את רף הכניסה למקצוע ההוראה ולהגביל את מספר הבוגרים מ-15 אלף בשנה ל-13 אלף.

4. שיעור נשירת המורים ירד בחצי כתוצאה ממהלך של ליווי ותמיכה במורים חדשים שעוזר להם להתאקלם במערכת.

5. הבעיה הגדולה ביותר במערכת החינוך היא הפערים הבלתי נתפשים בין קבוצות אוכלוסייה שונות.

6. הדרך לצמצם פערים היא להעביר משאבים גדולים לאוכלוסיות שמתקשות לממש את פוטנציאל התלמידים. משרד החינוך מעביר לבתי ספר חלשים יותר ממיליארד שקל כהעדפה מתקנת.

7. יש מקום להרחיב את האינטגרציה, במטרה ליצור אווירה וחברה מאוחדת יותר.

8. משרד החינוך הגביל את תשלומי ההורים בבתי הספר הפרטיים לעד 8,000 שקל בשנה.

לפריט זה התפרסמו 3 תגובות

היי, מופיע בפתיח שנת הלימודים תשס"ח – השנה שבאה עלינו לטובה היא תשע"ח – לתשומת לבכם 🙂

פורסמה ב 05/09/2017 ע״י מרינה וקנין

תוקן. תודה