בעד או נגד: האם צריך לקצר את החופש הגדול?

Scholastic News. (2017). Should school be year-round? Scholastic News, 80, 2, 4-7

Scholastic News. (2018). Debate it: Should schools shorten summer break? Scholastic News, 84, 22, 3-6

Scholastic News. (2021). Should summer breaks be shorter? Scholastic News, 90, 2, 5-7

עם בואם של חודשי הקיץ, התלמידים ברחבי המדינה יוצאים ל-72 או 62 ימים רצופים ללא שגרה לימודית. האם אפשר אחרת? מסתבר שכן. ביותר מ-3,000 בתי ספר ברחבי ארה"ב אין חופש גדול. במחוז לימוד בוושינגטון הבירה, למשל, שנת הלימודים נמשכת לאורך כל השנה וימי חופשת הקיץ מפוזרים כחופשות קצרות במהלך השנה. כמו כן, במישיגן ובלואיזיאנה מקוצרת חופשת הקיץ ל-38 ימים בלבד, והימים הנותרים מוצמדים לחופשות ולחגים.

בעד קיצור החופש הגדול

האובדן הממושך של השגרה והריחוק מהמוסד החינוכי עלולים לגרום להקצנה של פערי הידע בקרב התלמידים, לצניחת מוטיבציה, לחסכים חברתיים, לשעמום מוגבר, לחשיפה מוגברת למסכים, ליקיצה מאוחרת, למתחים וכעסים בין בני הבית, לאימוץ התנהגויות בעייתיות ואף לשוטטות.

מנהלים ומפקחים מודים כי קיצור החופש הגדול יכול לעזור לתלמידים לשמור על עניין ומוטיבציה, לזכור את חומרי הלימוד ולמנוע ניתוץ של שגרה לימודית. במקביל, המורים נאלצים מדי שנה לחזור על החומר וללמד מחדש את החומרים שהתלמידים הספיקו לשכוח. זאת ועוד, העידן המקוון מציע אופציות נוספות ומגוונות, סינכרוניות וא-סינכרויות, של דרכי הוראה שכדאי ליישמן בחודשי הקיץ, גם אם במתכונת מקוצרת או מקוונת.

נגד קיצור החופש הגדול

החופשה הארוכה הינה חיונית עבור הילדים. שכן, הם מקבלים הזדמנות לנוח, לנפוש, לשחק, לשחות, לקרוא סיפורים, לפתח את הדמיון, לטייל במקומות רחוקים, לצאת למחנה קיץ עם תנועת הנוער או למחנה אימונים עם קבוצת הספורט ולצבור חוויות בחיק המשפחה. לא פחות חשוב, החופשה הכרחית עבור המורים שזקוקים נואשות לזמני מנוחה, טעינת מצברים והיערכות מחדש.

בנוסף לכך, החופש הגדול מייצר הזדמנות לתלמידי תיכון למצוא מקום עבודה, להרוויח כסף וללמוד את ערכו, לגלות אחריות, בגרות ועצמאות או לעזור להורים בעסק המשפחתי. זאת ועוד, השתרעות שנת הלימודים לאורך כל השנה מצריכה יותר תשלומי הורים וסבסוד ממשלתי עבור אבטחה, חשמל, היסעים, כוח אדם, ניקיון, תוספות שכר ותוכניות העשרה, שלא לדבר על פתיחת חוזים והתמודדות עם ארגוני המורים המסרבים לכך.

לתקציר באנגלית

לקריאה נוספת: כל סיכומי המאמרים בנושא החופש הגדול

לפריט זה התפרסמו 10 תגובות

פורסמה ב 24/04/2024 ע״י מאיה

אני נגד קיצור החופש הגדול אך יש כאלו שיחשבו אחרת וזה בסדר.
    אני חושבת כך בגלל שהחופשב חיונית לכולנו היא נותנת להורים זמן איכות עם הילדים, נותנת חופש מהלימודים לילדים ונותנת להם זמן להיפגש עם חברים "ולהטעין מצברים" .
    והמורים ,גם הם צריכים חופש מהתלמידים, גם להם יש ילדים ומשפחה וגם הם צריכים להיערך לשנה החדשה.
    לסיכום החופש הגדול יכול רק לתרום לכולנו ולכן לדעתי לא צריך לקצר אותו

פורסמה ב 22/02/2024 ע״י ert

איכסססססס

פורסמה ב 13/02/2024 ע״י גאיה ליפשיץ

אני לא מסכימה עם זה

פורסמה ב 13/02/2024 ע״י גאיה

לכום תיזדינו

פורסמה ב 15/01/2024 ע״י אחמד

דעתי שלמורים ולילדים יש מספיק חופש בניגוד להורים. החופשות לא מותאמות לחגי ישראל ולא מותאמות לשוק העבודה ולדרישות מהמעסיקים. בנוסף הילדים כבר לא מוצאים את עצמם בחופשה ארוכה כמו החופש הגדול , דגש על הגנים והיסודי. חופש גדול מתאים רק לתיכוניסטים נקודה! ועוד נקודה: אנחנו לא בשנות ה70 שהאמהות היו יושבות בבית והאבא היה מפרנס יחיד. הגיע הזמן לעשות שינוי ובראש ובראשונה להעיף את יפה בן דוד

פורסמה ב 25/08/2023 ע״י אורטל זגורי

שיקצרו את החופש

פורסמה ב 08/05/2023 ע״י אלמוני

קיצור החופש הגדול הוא נושא המעסיק מורים הורים ועוד
    ההורים נוטים לקיצור החופש והתלמידים רוצים יותר את החופש והשחרור מהלימודים. נושא זה מעורר הרבה שאלות

אני נגד קיצור החופש הגדול

מחקרים מראים שכשיש לילדים חופש הם חוזרים עם יותר כוחות לשנה החדשה לכן אני חושב/ת שנחופש הגדול הוא חופש חיוני שהילדים צריכים.
    גם המורים צריכים את החופש הגדול כדי להתכונן היטב לשנה הבאה.

מי שחושב כמוני שיכתוב לי תגובה. תודה רבה ושבת שלום.

לא תודה

קיצור החופש הגדול הוא נושא המעסיק מורים הורים ועוד

אני נגד קיצור החופש הגדול

גם המורים צריכים את החופש הגדול כדי להתכונן היטב לשנה הבאה.

מי שחושב כמוני שיכתוב לי תגובה. תודה רבה ושבת שלום.