אתר "שטף קריאה"

מאת: טובה גרינפלד

אתר שטף קריאה מבית מטח מגדיל את נפחו. בימים הקרובים יועלו לאתר עשרות טקסטים נוספים ברמות 1 ו-2. כמו כן, אתר לתרגול שטף קריאה באנגלית לדוברי עברית ואתר לתרגול שטף קריאה בערבית נמצאים בתהליכי פיתוח מתקדמים.

מקור וקרדיט :טובה גרינפלד , פורום חינוך לשוני מבוסס סטנדרטים  שטף קריאה

שטף קריאה הוא אתר מובנה לתרגול שטף הקריאה לקוראים בכיתות ג'-יב'. האתר פתוח לציבור ואינו כרוך בתשלום. האתר עלה לאוויר בינואר 2009. מאז ועד היום יש בו כ- 50,000 משתמשים רשומים, כאשר ממוצע הכניסות לחודש עומד על 9,000.

מניתוח נתוני השימוש באתר עולה כי התלמידים עובדים באתר הן בכיתה והן בבית. 15% מהמשתמשים באתר נרשמו אליו ע"י מוריהם ו 14% נרשמו על ידי הוריהם, מה שמעיד על מעורבות של ההורים בחיפוש מענה לקשיים של ילדיהם. מעבר לכך, מבדיקה של כ- 1,000 תלמידים שקראו 10 טקסטים ומעלה, נמצא כי מהירות הקריאה שלהם עלתה בכ-15% מהטקסט הראשון לעשירי.

הרציונל לפיתוח אתר שטף קריאה היה לספק כלי אינטרנטי מובנה, פתוח לכל, שיאפשר תרגול יומיומי של שטף הקריאה. נתוני השימוש באתר מצביעים על כך כי תלמידים העובדים באתר באופן שוטף, אכן משפרים את מהירות הקריאה שלהם.

בקרוב, יורחב הפיתוח באתר שטף קריאה לשפות שונות.

בחודשים הבאים צפויים לעלות לאוויר שני אתרים נוספים: אתר לתרגול שטף קריאה באנגלית לדוברי עברית ואתר לתרגול שטף קריאה בערבית.

קישור

ראה גם :

פיתוח שטף קריאה

הייתי שמחה לנסות ולהכניס שימוש בכלי למען תלמידים שקריאת איטית ולא מדוייקת.
    דורית לאור
    רכזת שפה
    רכזת פדגוגית בית ספר סימני דרך מעברות

פורסמה ב 23/12/2019 ע״י דורית לאור

אשמח לקבל עידכונים לגבי הטקסטים שיש באתר בליווי פעילויות.

פורסמה ב 21/10/2010 ע״י חנה דהן

מעונין לשפר את הקריאה שלי בעזרת התוכנה

פורסמה ב 01/11/2010 ע״י יאן מלצנקו

אני באה לארץ בפבואר ואני רוצה להתנדב עם ילדים. התנדתי ב-2007 בארץ בהדסה נעורים וגם בבית ספר בקבר סבא וממש אהבתי את זה. אני מדברת עברית טוב מאוד ואני יכולה להתנדב ל2-3 חודשים, 4-5 ימים בשבוע. אני רוצה לדעת אם אתם נותנים מקום להישאר? אני מאוד אעריץ את זה אם כן. בבקשה תגידו לי את האופציות. תודה.

פורסמה ב 04/11/2010 ע״י מדלין בריינר

נשמח לקבל את התוכנית בהקדם האפשרי